lauantai 31. joulukuuta 2011

Hyvää alkavaa uutta vuotta 2012 !!!


Tämän piparikarusellin myötä toivotan kaikille blogini lukijoille oikein antoisaa ja makoisaa tulevaa uutta vuotta 2012 !









Valkosuklaa-lime hyydykekakku


Vuoden vaihtumista juhlistamaan tein tällaisen hyydykekakun. Valkosuklaata hieman pruuttailin pintaan.







Joulukakkua


Tämän vuotisen joulukakun täytteenä oli perinteisesti omatekoinen luumuhillo ja luumukerma. Koristelun suhteen mentiin sieltä missä aita on matalin eli valkosuklaaraastetta pintaan ja se oli siinä... Muutaman kirsikan laitoin väri antamaan ja tietenkin suklaalehtiä, joita meillä pakkanen pullistelee...




Hedelmäistä täytekakkua


Vuosi vaihtuu, joten vanhoja päivityksiä kiireellä päivitellään... Pitkästä aikaa tein hedelmäpäällysteistä täytekakkua. Kakussa on täytteenä aprikoosihillo ja vaniljakermavaahto. Kakusta tuli vähän kuin "kesä keskellä talvea" ainakin näin väritykseltään. Reunassa on hasselpähkinärouhetta.




keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Kerroskakkua


Itsenäisyyspäiväksi treenasi pitkästä aikaa kerroskakun tekemistä. Oliskohan alakakku ollut halkaisijaltaan 24 cm ja yläkakku 18 cm. Täytteenä mansikkaa ja caipirinhatäyte. Pinta MMF:ää. Reunoihin treenasin sabloonan käyttöä, joka on kyllä melko haastavaa saada siististi...




perjantai 9. joulukuuta 2011

Ristiäis- ja hääpäivän koriste


Tällainen koriste koristi edellä olevaa kakkua. Juhlittavana oli kaksi elämän suurta tapahtumaa. Koriste on kokonaan sokerimassaa. Tossuissa on käytetty tavallista sokeria, kirkkaat sokerikoristeet on kondiittorin sokerista.

Onnea pienelle Antti-pojalle miehekkäästä nimestä ja Onnea hääparille !








Ristiäis- ja hääpäivän kakku


Kahta elämän suurta tapahtumaa juhlittiin tällaisella kakulla. Kakkussa täytteenä mansikkatäyte. Keskelle raastoin hieman valkosuklaata, jotta koristeen irrottaminen olisi helpompaa.



Kinkkuvoileipäkakut


Tutulla ja turvallisella tyylillä mentiin näiden voikkareiden kanssa. Ruusut on tuorejuustoa ja ruusunlehdet kurkkua.