maanantai 24. helmikuuta 2014

Turtles koriste

Leonardo on Danielin ykkösTurtles, joten sellainen väsättiin kakunkoristeeksi.

ONNEA DANIEL !


tiistai 18. helmikuuta 2014

lauantai 15. helmikuuta 2014

Punaherukkakakku

Tämän kakun vein työpaikalle Ystävänpäiväterveisenä. Pohjana on normaali sokerikakkupohja, jonka tein leipävuokaan. Kakussa on täytteenä punaherukkamoussea ja valkosuklaakastiketta, päällä punaherukkakiille ja reunoilla kermaa.



PUNAHERUKKAMOUSSE
3 liivatelehteä
50 g soseutettuja/paseerattuja punaherukoita
40-50 g sokeria
-kiehauta punaherukkasose ja sokeri, lisää liotetut liivatteet                   

50 g soseutettuja/paseerattuja punaherukoita
-lisää loput soseutetuista punaherukoista seokseen     

51 g sokeria
25 g hunajaa
20 g vettä
-mittaa aineet kattilaan ja kuumenna 116 asteiseksi

45 g valkuaista
-vaahdota samalla kun sokeri-hunaja-vesiseos kuumenee ja kaada kuuma sokeri sekaan koko ajan vatkaten, jatka vaahdottamista kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää, lisää punaherukkaseoksen sekaan

150 g créme fraïchea
-lisää seokseen

135 g vispikermaa
-vaahdota ja lisää seokseen

      Valkosuklaakastike:
75  g valkosuklaata
½ dl kermaa
-kiehauta kerma ja kaada rouhitun valkosuklaan joukkoon, sekoita kunnes seos on tasaista, anna jäähtyä

Punaherukkakiille:
1 dl vahvaa punaherukkamehua
1½ liivatelehteä
-kiehauta punaherukkamehu, lisää liotetut liivatteet

Kostutukseen käytin omenamehua.

Kakku kasataan vuokaan (11 cm x 30 cm) väärinpäin. Vuoraa vuoka kelmulla ja kaada punaherukkamehu pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa tai pakastimessa (ajankäytön mukaan). Valmista valkosuklaakastike jäähtymään. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valmista punaherukkamousse. Laita jäähtyneen punaherukkakiilteen päälle kakkupohja ja kostuta. Laita puolet punaherukkamoussesta kakkupohjan päälle ja lisää valkosuklaakastikkeesta puolet. Laita toinen kakkupohja ja toista kostutus ja täyttö. Viimeisen pohjan jälkeen vielä kostuta kakkupohja ja kääri kelmu kakun päälle. Jäähdytä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli. Koristele. 
                  

keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hyvää Runebergin päivää

Heti alkuun pitää myöntää, etten ole koskaan aikaisemmin tehnyt Runebergin torttuja. Tämän ohjeen otin Koko Suomi Leipoo -ohjelman sivuilta. Ohjeen mukaan torttuja olisi pitänyt tulla 16 kpl. Itse puolitin ohjeen, koska ajatuksena oli tehdä 6 torttua. En tiedä teinkö jotain pahasti väärin vai oliko ohjeessa painovirhe paholainen, mutta sain taikinan riittämään hädin tuskin neljään vajaaseen torttuun.


RUNEBERGIN TORTTU (6 kpl)

200g voita
40g sokeria
70g fariinisokeria
100g kananmunaa
100g kermaa
200g vehnäjauhoja
70g mantelijauhoja
70g korppujauhoa
5g leivinjauhetta
5g kardemummaa

Lisäksi:
vadelmahilloa
punssia
Pomadaa

1. Vaahdota voi ja sokerit. 
2. Lisää munat yksitellen.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa. 
4. Annostele taikina runebergintorttuvuokiin. 
5. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 20-30 min. 
6. Kostuta jäähtyneet tortut paiston jälkeen punssi-sokerivesiseoksella. Itse käytin kostutukseen mantelilikööriä. Koristele vadelmahillolla ja pomadalla.