sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Juhannusterveiset !

Myöhästyneet Juhannusterveiset kaikille. Mökille juhannuksen viettoon lähdettiin niin vauhdilla, että kakku koristeltiin hieman lennossa... Täytteenä valkosuklaamousse ja tuoreet mansikat,  nam !


torstai 19. kesäkuuta 2014

Leivontafoorumin palkinto

Kukkia äidille -kakku sijoittui Leivontafoorumin toukokuun haasteessa toiseksi. Eilen saapui postissa palkinto Dan Sukkerilta. Paketin sisältö menee varmasti hyötykäyttöön. Itselle täysin uutena tuttavuutena paketista löytyi Muscovado siirappia, joka menee varmaankin ensimmäisenä testaukseen.

Kaunis kiitos Leivontafoorumille ja Dan Sukkerille !



Paketissa oli:

- Mansikanmakuinen tomusokeri
- Hillo-marmeladisokeri
- Hyytelösokeri
- Vaniljasokeri
- Siro sokeria
- Muscovado siirappia
- kaksi jääkaappimagneettia
sekä
vino pino maukkaita ohjeita ja reseptejä.

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Ylioppilaskakkuja

Vielä postausta yhdestä ylioppilaskakkusetistä, jonka päävärinä oli hempeä turkoosi. Kakuissa täytteenä kahdessä mangohillo+mangomousse ja yhdessä mansikkahillo+mansikkamousse. Kuorrutus kermaa. Kakut on isoja, halkaisijaltaan hieman yli 30 cm. Suklaaspritsaukset ei mennyt aivan niin kuin ajattelin. Taas vaihteeksi huomasin kuinka tärkeää on oikea suklaan työstölämpötila... Kukkien lehdet on värjättyä Candy Meltsiä. Kaikkien kakkujen sivut on liukuvärjättyä valko-turkoosia kermaa.








Kukkakoriste yo-kakkuun





sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Ylioppilaskakku

Tämän kakun värimaailma oli paikallisen urheiluseuran (APV) mukainen eli musta-kelta-valkoinen. Kakku tuli ylioppilaaksi pääsevälle nuorelle miehelle, joten tein kakusta melko yksinkertaisen ilman mitään erikoisempia pursotuksia. Täytteenä kakussa mangohillo ja mangomousse.

ONNITTELUT KAIKILLE YLIOPPILAILLE JA 
AMMATTIIN VALMISTUNEILLE !





Koriste ylioppilaskakkuun

Ylioppilaaksi pääsevän nuoren miehen kakkuun tuli yo-lakin lisäksi harrastusten mukaan jalkapallo ja nappulakengät. Jalkapalloa pyörittelin kerran jos toisenkin eikä palaset meinanneet asettua ollenkaan. Onneksi löysin Heleen´s hobbies blogista melko toimivan ja nopean teko-ohjeen jalkapallolle. Toimii...
Koriste on kokonaan sokerimassaa.


Valmistujaiskoriste