sunnuntai 31. elokuuta 2014

KitchenAid Artisan-yleiskone

Ou jes! Siinä se nyt sitten vihdoin on. Niiiiiin kauan havittelemani KitchenAid Artisan-yleiskone. Osallistuin alkukesästä Dr. Oetkerin Leivo ja koristele-kilpailuun, jossa palkintona oli tämä ihanuus neljälle tuomariston valitsemalle kakulle. Kilpailu ratkesi juhannusviikolla. Kakkuja kisassa oli mukana yli 1000. Kakkujen taso oli sen verran korkea, että hämmästys oli suuri kun viesti tuli, että minun Itse Ilkimys -kakku oli valittu neljän onnekkaan palkintokakun joukkoon. Jes! Koneen värin sain valita itse ja valinta oli "kandeerattu omena".


Ja Itse Ilkimys -kakku oli tällainen...



lauantai 23. elokuuta 2014

Chanel kakku

Kummitytön kakkutoiveena oli tänä vuonna Chanel kakku, johon sain mallikuvan. Tiara oli pientä extraa. Kakku on pieni kerroskakku; alapohja hieman vajaa 20 cm ja yläpohja vajaa 15 cm. Täytetoiveena oli salmiakki- ja sitruunamousse. Salmiakkimoussen tein Kick-patukoista, toimii... Tiara on tehty pikeeristä ja "jalokivet" on värjättyä kondiittorinsokeria.

ONNEA RIIKKA 20 V !


sunnuntai 17. elokuuta 2014

Marjaisa hyydykekakku

Tässä kakussa yhdistyy minun suosikkimarjat, vain mansikka puuttuu. Kakussa on mantelijauhepohja, jonka väleissä on puolukkahilloa. Täytteenä on vanilja- ja mustikkamousse ja päällä sipaisu mustikkapilttiä. Koristeena on mustikoita ja vadelmia. Ohje on pikku murusia blogista, joka on ehdottomasti tutustumisen arvoinen blogi. Hienoja reseptejä pullollaan. Olen tykästynyt tähän ohjeeseen todella paljon, ja kakkuja tällä ohjeella on tullut tehtyä useampikin.


Pohja
93 g mantelijauhetta
43 g sokeria
23 g vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa
63 g valkuaisia
50 g sokeria

- mittaa mantelijauhe, sokeri ja vehnäjauho kulhoon ja sekoita lapavatkaimella sekaisin
- lisää munat yksitellen ja vatkaa noin 4 minuuttia
- vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi marengiksi, ja nostele taikinan sekaan
- levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180 °C noin 7 minuuttia

Vaniljamousse
50 g vispikermaa
½ vaniljatanko
1 ½ liivate
150 g tuorejuustoa
50 g créme fraîchea
80 g sokeria
150 g vispikermaa

raaputa vaniljatangon siemenet kermaan, kiehauta ja poista vaniljatanko, lisää liotetut liivatteet kuuman kerman sekaan
- yhdistä tuorejuusto, créme fraîche ja sokeri, ja lisää hieman jäähtyneen kerman sekaan
- vaahdota vispikerma ja lisää massaan, ja kaada massa pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään

Mustikkamousse
2 liivatetta
50 g soseutettuja mustikoita
20 g sokeria
50 g soseutettuja mustikoita
34 g  sokeria
17 g hunajaa
13 g vettä
30 g valkuaista
100 g créme fraîchea
90 g vispikermaa

kiehauta 50g mustikkasosetta ja 20g sokeri, ja lisää liotetut liivatteet + lisää loput mustikkasoseesta
- mittaa kattilaan sokeri 34g, hunaja ja vesi ja kuumenna 116 °C, vaahdota valkuainen samalla kun sokeri kuumenee ja kaada kuuma sokeri sekaan koko ajan vatkaten, jatka vaahdottamista, kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää ja lisää mustikkasoseen sekaan
- lisää créme fraîchea massaan
vaahdota vispikerma ja lisää massaan
- kaada massa vaniljamassan päälle vuokaan ja anna hyytyä
- levitä valmiin, hyytyneen kakun päälle ohut kerros mustikkapilttiä ja koristele marjoilla

lauantai 9. elokuuta 2014

Rippikakkuja

Edellä olleet koristeet päätyivät tällaisten kakkujen päälle. Jalkapallokakussa on täytteenä toffeemousse ja kuorrutuksena kerma-rahka. Skeittiaiheisen kakun täytteenä on mustikkamousse tuoreilla vadelmilla ja vaahtokarkkimassakuorrutuksen alla on marenkikreemi.







Rippikakun koristeita

Jalkapalloa ja skeittausta harrastavan pojan kakkuun meni tällaiset koristeeet. Koristeet on sokerimassaa.