perjantai 13. joulukuuta 2013

Piparkakkutalo

Tämän vuoden piparityöksi valmistui Sinervaara, joka on tehty piparista, pikeeristä, sokerista ja makeisista. Seinät on pikeerillä kuorrutettua piparia, ikkunoissa on liivatelehdet ja pikeeriristikot. Lisäksi koristin seiniä pikeeripursotuksilla ja muutamalla kondiittorin sokerista sulatetulla "lampulla". Ikkunoiden kukkalaatikot on tehty piparista ja niihin tein pikeeristä pursotettuja joulutähtiä. Kuistin pylväinä toimivat pikeerillä kuorrutetut suklaatikut. Muotoilusuklaa, josta tein katon, hieman epäonnistui ja suklaan koostumus oli todella haasteellista käsitellä. Kuuset ovat piparia ja ne valmistin metallisten sarvimuottien avulla ja päälle pursottelin vihreää pikeeriä. Kuistin portaiden vieressä olevat pensaat on marmeladia (Vihreitä kuulia) ja taas vaihteeksi hieman tuunasin niitä pikeerillä. Todellakin tähän teokseen kului pikeeriä tosi paljon...

Osallistuin pariin piparkakkutalokisaan, joten Sinervaaraa ja muita kauniita pipariluomuksia voit käydä katsomassa ja äänestämässä Kotivinkin ja Maku lehden yhdessä järjestämässä kisassa Kotivinkin tai Maku lehden nettisivuilla. Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan upea Electroluxin Assistent-yleiskone (arvo n. 400 €).

Lisäksi osallistuin myös Dr. Oetkerin piparibattleen, jossa tällä hetkellä tuomaristo harkitsee neljän eri sarjan finalisteja, joita voi äänestää 16.-20.12.2013. Kauan aikaa mietin, mihin sarjaan kuulun ja lopuksi päädyin  tuohon Pro-sarjaan blogin pitämisen johdosta, vaikka en mikään ammattilainen olekaan. 

 

8 kommenttia:

 1. Tämä on kyllä upea! Ja työläs, voin kuvitella. Jospa ens vuonna jättäisin myyjäiset väliin ja tekisinkin jotain tällaista aikaa vaativaa rakennelmaa, jotain erilaista. Kun myyjäisiin tulee tehtyä niitä perustaloja, joiden tekemiseen on tullut rutiini. Muuta ei ehdi. Mutta mutta ...en kuitenkaa jätä myyjäisiä väliin....siellä on kiva tunnelma enkä osais varmaan olla jos en menis sinne :)

  VastaaPoista
 2. Oi, miten paljon vaivaa olet nähnytkään. Minullakin on tämän päivän julkaisussa piparityö, jonka laitoin tuohon dr oetker kisaan. Laitoin myös pro-luokkaan, koska pidän blogia ja piparitöitä on tullut tehtyä aika paljon. Mutta en tosiaankaan tunne olevani mikään pro... Tsemppiä kisaan! =)

  VastaaPoista
 3. Voi hiisi sentään! Tästä kyllä huomaa, että sulla on taito hyppysissä!

  VastaaPoista
 4. Wau, ihan käsittämättömän upea!!

  VastaaPoista
 5. Mielettömän hieno! Voi kun joskus ois aikaa tällaisen tekemiseen. Upea on.

  VastaaPoista
 6. Kiitos kaikille kommenteista ja mukavaa Joulun odotusta :)

  VastaaPoista
 7. Siis wau, mikä piparkakkutalo, jos tuota edes sellaiseksi voi kutsua... Sanaton...

  VastaaPoista