Joulupöytään tein tällaisen pikakakun. Kakussa pohjana suklaakakkupohja ja täytteenä Oreo-täyte. Koristelussa käytin sitä mitä kaapista löytyi eli reunaan heittelin Wiener nougat crushia ja päälle suklaalehtiä.
Suklaa-Oreokakku
Suklaapohja:
3 suurta kananmunaa
0.75 dl kiehuvaa vettä
1 dl + 3 rkl sokeria
2½ rkl kaakaojauhetta
1.75 dl vehnäjauhoja
½ rkl maissitärkkelystä
0.75 tl soodaa
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
200 g tuorejuustoa
4 dl kermaa
reilu ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
125 g murskattuja Oreo-keksejä
Pohja: Erota munista keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon. Kiehauta vesi ja anna sen hieman jäähtyä. Siivilöi 1 dl sokeria, kaakaojauhe, vehnäjauhot, maissitärkkelys, sooda ja suola kulhoon. Vatkaa öljy, keltuaiset, vaniljasokeri ja vesi keskenään. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita kunnes seos on tasaista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kiinteää. Sekoita neljännes marenkivaahdosta varovasti nostelemalla taikinan joukkoon, jotta taikina hieman kevenee. Lisää toinen neljännes ja sitten loput vaahdosta. Varo sekoittamasta liikaa, vaan ainoastaan sen verran, että takinassa ei enään näy vaaleita raitoja. Jaa taikina kahteen puhtaaseen, voitelemattomaan vuokaan, joiden halkaisija on n. 15 cm. Paista kakkupohjia n.30 min 160 asteessa. Aseta vuoat ylösalaisin ritilälle heti uunista ottamisen jälkeen. Muuten kakkupohjat lässähtävät keskeltä. Kun pohjat ovat jäähtyneet täysin, pyöräytä ne irti vuoasta terävällä veitsellä reunoja myöten. Käännä vuoat ylösalaisin ja ravistele varovasti pohjat irti.
Täyte: Vatkaa tuorejuusto ja kerma pehmeäksi vaahdoksi. Lisää sokeri ja vanilja, vatkaa kovaksi vaahdoksi ja kääntele keksinmurut sekaan.
Kakun kasaaminen: Kakkupohjista tuli niin muhkeat, että tein tämän 15 cm kakun lisäksi vielä 10 cm kakun eli leikkasin molemmat kakkupohjat kolmeen osaan (pohjista tuli siis yhteensä 6 osaa), joista tähän kakkuun käytin 4 osaa ja 10 cm kakkuun 2 osaa hieman räätälöitynä. Kakkupohjat ovat niin meheviä, ettei niitä tarvitse välttämättä kostuttaa, vaan täytteet sisään ja se on siinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti