Mielettömän hyvän valkosuklaajuustokakun ohje löytyy Marian Herkkupuoti blogista.
Suolaiset tuulihatut
tuulihattumassa:
2 dl vettä
75 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
3 munaa
savuporotäyte:
100 g savuporoa
1 dl ranskankermaa
100 g tuorejuustoa
1½ rkl raastettu piparjuuri
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl kermaa
mustapippuria
aurajuustotäyte:
2 dl kermaa
200 g mangotuorejuustoa
100 g aurajuustoa murustettuna
Kiehauta
vesi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla
kaikki vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta vatkaten,
kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä ja lisää sitten
munat yksitellen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Levitä leivinpaperi pellille
ja pursota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua kypsymisen aikana, sillä
tuulihatut lässähtävät helposti. Paistamisen jälkeen anna tuulihattujen jäähtyä kunnolla.
Savuporotäyte: Hienonna savuporo. Notkista tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin, lisää sekaan hienonnettu savuporo ja piparjuuri, ruohosipuli sekä lehtipersilja. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää savuporomassaan. Mausta mustapippurilla.
Aurajuustotäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto ja lopuksi kääntele joukkoon murustettu aurajuusto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti