maanantai 28. syyskuuta 2015

Mango-piimäkakku

Tämä resepti on ehdottomasti kokeilun arvoinen. Itseä hieman epäilytti piimä hyydykekakussa, mutta se antoi hienon raikkaan sävyn kakkuun. Tällä reseptillä tein kaksi kakkua, tämän alakuvassa olevan pienen n.15 cm halkaisijaltaan olevan kakun nautiskelimme kotona koulun alkamisen kunniaksi ja toisen isomman n. 20 cm kakun vein töihin maistiaisiksi. Ohje on Kakkujen kuningattaret -kirjasta (Elisa Johansson).



 Pohja:
2 munaa
¾ dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
¼ dl perunajauhoja
¼ tl leivinjauhetta

Pohjan päälle:
n. 2 dl vadelmia

Hyydyke:
8 liivatelehteä
4 dl kermaa
4 dl piimää
2 dl sokeroimatonta mangososetta
1½ dl sokeria
¼ dl sitruunamehua

Kiille:
1½ dl appelsiinimehua
½ dl mangososetta
2 liivatelehteä

- Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, valkeaksi vaahdoksi. 
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi varovasti sekoittaen takinaan.
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan
- Paista 200 asteessa n. 10 min, kunnes pohja on kypsä.

- Levitä vadelmat jäähtyneelle pohjalle. Voit käyttää myös kotimaisia pakastevadelmia.
- Laita hyydykkeen liivatteet pehmenemään veteen.
- Vaahdota kerma.
- Sekoita keskenään piimä, mangosose ja sokeri
- Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun.
- Nostele sekaisin kermavaahto ja piimäseos ja kaada ohuena nauhana sekaan liivatteet.
- Kaada massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

- Valmista kiille. Pehmennä liivatteet kylmässä vedessä, purista kuiviksi ja sulata kuumaan mehuun, johon on sekoitettu mangosose.
- Anna jäähtyä hetki ja kaada kiille varovasti kakun pinnalle.
- Hyydytä pari tuntia jääkaapissa ennen koristelua.




2 kommenttia:

  1. Tein myös kolmisen vuotta sitten vastaavanlaisen kakun, johon tuli täytteeseen piimää (http://suklaapossu.blogspot.fi/2012/08/mangohyytelokakku-piimasta.html). Se oli kivan raikas verrattuna normaaleihin juustokakkuihin. Itse tosin maistoin piimän läpi, muuten eivät :) Ehkä tämä sinun versio olisi vieläkin parempi, koska tässä tulee myös täytteeseen mangoa. Pitääkin testailla :) Ja muuten tosi nätti tämä sinun kakkusi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Suklaapossu :) Voi olla, että piimävalinnallakin on vaikutusta makuun. Mangon tuoma keltainen väri antaa mukavan kontrastin punaisille ja sinisille marjoille. Värikontrasti miellytti ainakin minun silmää ;)

    VastaaPoista