sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Isänpäiväkakku


Tämän isänpäiväkakkukoristeen tein jo reilu viikko sitten. Idea nojatuoliin nukahtaneesta isästä lapset kimpussa on Merjan Marsipaanipuodista, muu toteutus on omaa visiota. Koriste on lähes kokonaan sokerimassaa. Nojatuolin napit, pupun nenä ja maton kukkien keskustat on nonparelleista.Kakku, johon koriste päätyi oli 3 munan kakkupohjalla. Täytteenä mokkamousse ja sipaisu Lemon Curdia. Mokkakermaa metsästin joka kaupasta tuloksetta, ilmeisesti sen valmistaminen on lopetettu. Niinpä oli turvauduttava omaan versioon mokkakermasta eli sekoitin kuohukermaan hiukan pikakahvia ja toimihan se noinkin. Päällinen on kinuskia ja sydänkuviot valkoista suklaata. Pursotukset FloraVispiä ja kuohukermaa.

Ruusujen lehdet on tummaa ja valkoista suklaata. Reunapursotukseen kokeilin ensimmäistä kertaa lehtityllalla pursottamista.

Samaan settiin kuuluva toinen kakku lähti vaarille. Kakku on muuten täysin samanlainen, mutta keskelle väkersin sokerimassaruusun.Kokeilin ensimmäistä kertaa tehdä ruusua sokerimassasta ja se oli aika haastavaa. Ruusua hieman tuunasin valkoisella kristallipulverilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti