Tämän kakun mousseohjeet ovat Jenni Höijerin kirjasta Sokerileipurin hurmaavat herkut. Pohja on tehty eri ohjeella. Maut mousseissa jäivät melko laimeksi, mutta muuten kakku oli hyvää.
VETOPOHJA
(pellillinen)
2 kananmunaa
90g tomusokeria
100g mantelijauhoja
2 kananmunanvalkuaista
2 rkl hienoa sokeria
0,5 dl vehnäjauhoja
2 rkl voisulaa
- Vatkaa kananmunat, tomusokeri ja mantelijauhot vaaleaksi, ilmavaksi taikinaksi.
- Vatkaa toisessa kulhossa valkuaiset ja hieno sokeri vaahdoksi.
- Yhdistä molemmat varovasti käännellen.
- Siivilöi joukkoon vehnäjauhot.
- Lisää myös voisula ja sekoita tasaiseksi.
- Levitä taikina leivinpaperilla päällystetylle pellille.
- Paista 200°C:ssa 7 min.
- Kumoa levy paistamisen jälkeen toiselle, sokeroidulle leivinpaperille ja irrota pohjan leivinpaperi.
Kasasin kakun muistaakseni halkaisijaltaan 23-24 cm olevaan kakkurenkaaseen. Leikkaa jäähtyneestä pohjasta reilu 2 cm kakkurenkaan halkaisijaa pienempi pyörylä ja aseta se kakkurenkaan pohjalle. Leikkaa lopusta vetopohjasta 3 cm korkeita kaistaleita, joista tehdään ns. koristereuna. Aseta kaistaleet kakkurenkaan pohjalle vaakasuoraan reunoja pitkin eli kakkurenkaan ja pyöreän pohjan väliin pystyyn reunaa vasten.
PASSIONMOUSSE
4 liivatelehteä
100 g maustamatonta paksua jogurttia
250 g mascarponejuustoa
1¼ dl hienoa sokeria
reilu 1 dl passionpyreetä
(paseerattua tuoretta passionia)
2¾ dl vispikermaa pehmeäksi vaahdotettuna
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 min.
- Sekoita jogurtti, mascarponejuusto, sokeri ja passionpyree tasaiseksi. Lisää joukkoon liotetut, sulatetut liivatteet.
- Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää viimeisenä varovasti sekoittaen, Sekoita tasaiseksi ja kaada kakkupohjan päälle kakkurenkaaseen.
- Anna hyytyä pakkasessa puolesta tunnista tuntiin.
MANSIKKAMOUSSE
4 liivatelehteä
vajaa 2 dl mansikkapyreetä tai -sosetta
¾ dl sokeria
2 rkl vettä
1 kananmunan valkuainen ( 40 g)
2¼ dl vispikermaa pehmeäksi vaahdotettuna
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 10 min.
- Laita sokeri ja vesi kattilaan ja anna kiehua 115-116 asteeseen, jonka jälkeen aloita vaahdottamaan valkuaista. Kun sokeri-vesiliuos on 123 asteista kaada kuuma sokerivesiliuos ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa kunnes marenkivaahto jäähtyy.
- Sekoita mansikkapyree marenkivaahdon joukkoon ja lisää liotetut, sulatetut liivatteet.
- Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lisää viimeisenä joukkoon varovasti sekoittaen. Kaada hyytyneen passionmoussekerroksen päälle.
- Tasoita pinta ja laita hyytymään pakkaseen reiluksi tunniksi tai jääkaappiin 2-3 tunniksi. Poista kakku renkaasta ja koristele haluamallasi tavalla.
Leikkauskuva kakusta meinasi täysin unohtua. Viime hetkellä ehdin napata poikien herkkupaloista kuvan.
Onko tää tehty Jenny Höijerin kirjan reseptin mukaan?
VastaaPoistaMinäkin tein sillä juuri samaista juustokakkua. Oli hyvää, mutta olisi maut saanet olla ehkä vielä selvemmät, eli enemmän passionia ja mansikkaa. :)
Juu, mousset on Höijerin kirjasta, mutta pohja on tehty eri ohjeella. Oikeassa olet, mousseissa olisi saanut olla enemmän makua. :)
Poista