RUNEBERGIN TORTTU (6 kpl)
200g voita
40g sokeria
70g fariinisokeria
100g kananmunaa
100g kermaa
200g vehnäjauhoja
70g mantelijauhoja
70g korppujauhoa
5g leivinjauhetta
5g kardemummaa
Lisäksi:
vadelmahilloa
punssia
Pomadaa
2. Lisää munat yksitellen.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa.
4. Annostele taikina runebergintorttuvuokiin.
5. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 20-30 min.
6. Kostuta jäähtyneet tortut paiston jälkeen punssi-sokerivesiseoksella. Itse käytin kostutukseen mantelilikööriä. Koristele vadelmahillolla ja pomadalla.
Näyttävät ja varmasti maistuvat hyviltä!
VastaaPoistaJospa ohje oliki mitoitettu piskuisiin torttuihin.. :) Itsellä oli sama ongelma määrän kanssa (ohje oli kuitenkin eri), sain juuri ja juuri 5 vajaata torttua. Eipähän tule ahmittua liikaa. ;)
Kiitos Maria.
PoistaJuu, ohje oli varmaankin pienempiin vuokiin tarkoitettu, mutta hyvin tuli suut makiaksi noistakin :)
Kauniin näköisiä! Itse tein myös tuolla samalla ohjeella niin ikään puolikkaan taikinan ja sain juuri ja juuri 6 kpl. Eli tosiaan taitaa olla painovirhe ohjeessa, kuten omaankin blogiini kirjoitin. :)
VastaaPoista