torstai 30. tammikuuta 2014

Suklaa macarons

Näiden suklaisten leivoskeksien kuoriohje on Painted by cakes -leivontablogista. Täytteen tein hieman erilaisella ohjeella.




Suklaa macarons
n. 30 kpl

Kuoret:
80 g mantelijauhetta
140 g tomusokeria
10 g kaakaojauhetta
20 g hienoa sokeria
70 g kananmunan valkuaista

Maitosuklaatäyte:
70 g maitosuklaata
30 g kermaa
10 g pehmeää suolatonta voita


- Sekoita mantelijauhetta, tomusokeria ja kaakaojauhetta monitoimikoneessa, kunnes ne ovat kunnolla sekaisin. Siivilöi seos kulhoon ja heitä siivilään jääneet mantelinpalat pois.

- Erottele valkuaiset 2-3 huoneenlämpöisestä kananmunasta. Vaahdota 70 g valkuaista sähkövatkaimella kunnes muodostuu kuohkea vaahto. Lisää erikoishieno sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vaahtoa kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja.

- Lisää noin 1/3 osa manteliseoksesta vaahtoon varovasti kiertäen nuolialla kulhon ympäri ja marengin alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. Lisää samoin käännellen loput manteliseoksesta kahdessa erässä. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä ja leikkaamista, jolloin massa pehmenee. Lopeta kääntely sitten, kun nuoliasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa.

- Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm kokoinen terä ja pursota leivinpaperilla vuoratulle uunipellille noin 3 cm kokoisia nokareita. Pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle, jotta ilmakuplat hajoavat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva.

- Kuumenna uuni 140 asteeseen. Paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua alkavatko kuoret tummua liikaa. Säädä tarvittaessa uunin lämpötilaa. Macaronit ovat valmiita kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Jäähdytä kuoret hyvin ennen pelliltä ottamista ja täytä haluamallasi täytteellä.


- Täyte: kuumenna kerma ja lisää rouhittu suklaa. Sekoita tasaiseksi ja lisää voi. Jäähdytä hetki jääkaapissa ja täytä kuoret.

Itse annan macaronien "tekeytyä" eli täyttämisen jälkeen laitan ne jääkaappiin ilmatiiviiseen rasiaan, jonka jälkeen seuraavana päivänä ne on ihanan pehmeitä ja sopivan sitkeitä. Nam.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti