lauantai 15. helmikuuta 2014

Punaherukkakakku

Tämän kakun vein työpaikalle Ystävänpäiväterveisenä. Pohjana on normaali sokerikakkupohja, jonka tein leipävuokaan. Kakussa on täytteenä punaherukkamoussea ja valkosuklaakastiketta, päällä punaherukkakiille ja reunoilla kermaa.



PUNAHERUKKAMOUSSE
3 liivatelehteä
50 g soseutettuja/paseerattuja punaherukoita
40-50 g sokeria
-kiehauta punaherukkasose ja sokeri, lisää liotetut liivatteet                   

50 g soseutettuja/paseerattuja punaherukoita
-lisää loput soseutetuista punaherukoista seokseen     

51 g sokeria
25 g hunajaa
20 g vettä
-mittaa aineet kattilaan ja kuumenna 116 asteiseksi

45 g valkuaista
-vaahdota samalla kun sokeri-hunaja-vesiseos kuumenee ja kaada kuuma sokeri sekaan koko ajan vatkaten, jatka vaahdottamista kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää, lisää punaherukkaseoksen sekaan

150 g créme fraïchea
-lisää seokseen

135 g vispikermaa
-vaahdota ja lisää seokseen

      Valkosuklaakastike:
75  g valkosuklaata
½ dl kermaa
-kiehauta kerma ja kaada rouhitun valkosuklaan joukkoon, sekoita kunnes seos on tasaista, anna jäähtyä

Punaherukkakiille:
1 dl vahvaa punaherukkamehua
1½ liivatelehteä
-kiehauta punaherukkamehu, lisää liotetut liivatteet

Kostutukseen käytin omenamehua.

Kakku kasataan vuokaan (11 cm x 30 cm) väärinpäin. Vuoraa vuoka kelmulla ja kaada punaherukkamehu pohjalle. Anna hyytyä jääkaapissa tai pakastimessa (ajankäytön mukaan). Valmista valkosuklaakastike jäähtymään. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Valmista punaherukkamousse. Laita jäähtyneen punaherukkakiilteen päälle kakkupohja ja kostuta. Laita puolet punaherukkamoussesta kakkupohjan päälle ja lisää valkosuklaakastikkeesta puolet. Laita toinen kakkupohja ja toista kostutus ja täyttö. Viimeisen pohjan jälkeen vielä kostuta kakkupohja ja kääri kelmu kakun päälle. Jäähdytä jääkaapissa useampi tunti tai yön yli. Koristele. 
                  

1 kommentti:

  1. Tein tätä ohjeellasi. Yhtä kaunista en saanut kuin sinulla mutta maku oli loistava!

    VastaaPoista