maanantai 28. huhtikuuta 2014

Juustokakku

Liivatteella hyydytettyjä kakkuja on tullut tehtyä useita, mutta en muista että olisin koskaan tehnyt uunissa valmistettavaa juustokakkua. Ohje on Koko Suomi leipoo -ohjelmasta, poikkeuksena kylläkin vadelmien sijaan käytin persikkaa. Tämä oli kyllä hyvää ja tulen varmaan useamminkin tekemään tätä. Nam.


Pohja:
150g digestive keksejä
100g voita

Täyte:
600g tuorejuustoa
100g ranskankermaa
1tl raastettua sitruunankuorta
1tl raastettua appelsiininkuorta
180g sokeria
3 kananmunaa
3rkl vehnäjauhoja
1dl säilykepersikkaa 

Päälle:
appelsiinin ja mandariinin lohkoja
sekä puolukoita


Laita uuni lämpiämään 170 asteeseen. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa. Painele seos 20cm irtopohjavuoan pohjalle ja paista noin 5 minuuttia.

Sekoita keskenään pehmeä tuorejuusto ja ranskankerma. Lisää sokeri, raastettu sitruunan- ja appelsiininkuori ja jauhot. Lisää kananmunat yksi kerrallaan hyvin vatkaten. Kaada puolet taikinasta pohjan päälle. Ripottele väliin paloitellut persikanpalat ja kaada lopputaikina vuokaan. Paista 170 aseessa reilu tunti. Koristele appelsiinin ja mandariinin lohkoilla sekä puolukoilla.

2 kommenttia:

  1. Mä olen tehnyt monen monta kertaa Leila Lindholmin reseptillä uunissa paistettavaa juustokakkua, ja aina se on yhtä ihanaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Mirkku M, itse tein tätä kakkua kahden viikon sisällä kolme kertaa ja joka kerta se maistui aina vaan paremmalta. Paistaminen on kuitenkin haasteellista, ettei paista liian kuivaksi...

      Poista