Pohja
93 g mantelijauhetta
43 g sokeria
23 g vehnäjauhoja
3 isoa kananmunaa
63 g valkuaisia
50 g sokeria
- mittaa mantelijauhe, sokeri ja vehnäjauho kulhoon ja sekoita lapavatkaimella sekaisin
- lisää munat yksitellen ja vatkaa noin 4 minuuttia
- vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi marengiksi, ja nostele taikinan sekaan
- levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180 °C noin 7 minuuttia
Vaniljamousse
- mittaa mantelijauhe, sokeri ja vehnäjauho kulhoon ja sekoita lapavatkaimella sekaisin
- lisää munat yksitellen ja vatkaa noin 4 minuuttia
- vaahdota valkuaiset ja sokeri pehmeäksi marengiksi, ja nostele taikinan sekaan
- levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 180 °C noin 7 minuuttia
Vaniljamousse
50 g vispikermaa
½ vaniljatanko
1 ½ liivate
150 g tuorejuustoa
50 g créme fraîchea
80 g sokeria
150 g vispikermaa
- yhdistä tuorejuusto, créme fraîche ja sokeri, ja lisää hieman jäähtyneen kerman sekaan
- vaahdota vispikerma ja lisää massaan, ja kaada massa pohjan päälle ja laita kylmään hyytymään
Mustikkamousse
2 liivatetta
50 g soseutettuja mustikoita
20 g sokeria
50 g soseutettuja mustikoita
34 g sokeria
17 g hunajaa
13 g vettä
30 g valkuaista
100 g créme fraîchea
90 g vispikermaa
- mittaa kattilaan sokeri 34g, hunaja ja vesi ja kuumenna 116 °C, vaahdota valkuainen samalla kun sokeri kuumenee ja kaada kuuma sokeri sekaan koko ajan vatkaten, jatka vaahdottamista, kunnes marenki on haaleaa ja jämäkkää ja lisää mustikkasoseen sekaan
- lisää créme fraîchea massaan
- vaahdota vispikerma ja lisää massaan
- kaada massa vaniljamassan päälle vuokaan ja anna hyytyä
- levitä valmiin, hyytyneen kakun päälle ohut kerros mustikkapilttiä ja koristele marjoilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti