maanantai 19. lokakuuta 2015

Suklaakakkua

Tässä suklaakakussa on hyvin kuohkea suklaakakkupohja, jonka ohje on Taivaalliset Täytekakut -kirjasta. Täytteeksi kokeilin Amarula-moussea ja kuorrutteeksi kakkuun tein maitosuklaakreemin. Koristeet on Fazerin sinistä ja vihertävät kukat Candy Meltsiä.





POHJA:
3 suurta kananmunaa
0.75 dl kiehuvaa vettä
1 dl + 3 rkl sokeria
2½ rkl kaakaojauhetta
1.75 dl vehnäjauhoja
½ rkl maissitärkkelystä
0.75 tl soodaa
ripaus suolaa
½ dl rypsiöljyä
1 tl vaniljasokeria

TÄYTE:
1 dl vispikermaa
100 g tuorejuustoa
1½ rkl Amarula -likööriä
75 g tummaa suklaata
0.75 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl Amarula -likööriä
2 liivatelehteä
1 valkuainen

SUKLAAKREEMI:
167 g suklaata
1½ rkl tomusokeria
67 g voita
83 g Mascarponea

Pohja: Erota munista keltuaiset ja valkuaiset kahteen eri kulhoon. Kiehauta vesi ja anna sen hieman jäähtyä. Siivilöi 1 dl sokeria, kaakaojauhe, vehnäjauhot, maissitärkkelys, sooda ja suola kulhoon. Vatkaa öljy, keltuaiset, vaniljasokeri ja vesi keskenään. Siivilöi joukkoon kuivat aineet ja sekoita kunnes seos on tasaista. Vatkaa valkuaiset pehmeäksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa. Lisää sokeria ruokalusikallinen kerrallaan ja jatka vatkaamista, kunnes marenkivaahto on kiinteää. Sekoita neljännes marenkivaahdosta varovasti nostelemalla taikinan joukkoon, jotta taikina hieman kevenee. Lisää toinen neljännes ja sitten loput vaahdosta. Varo sekoittamasta liikaa, vaan ainoastaan sen verran, että takinassa ei enään näy vaaleita raitoja. Jaa taikina kahteen puhtaaseen, voitelemattomaan vuokaan, joiden halkaisija on n. 15 cm. Paista kakkupohjia n.30 min 160 asteessa. Aseta vuoat ylösalaisin ritilälle heti uunista ottamisen jälkeen. Muuten kakkupohjat lässähtävät keskeltä. Kun pohjat ovat jäähtyneet täysin, pyöräytä ne irti vuoasta terävällä veitsellä reunoja myöten. Käännä vuoat ylösalaisin ja ravistele varovasti pohjat irti.

Täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi ja lisää siihen tuorejuusto, 1½ rkl Amarulaa, tomusokeri, vaniljasokeri ja sulatettu hieman jääntynyt suklaa. Kuumenna ½ dl Amarulaa ja lisää siihen liivatelehdet. Anna hetki jäähtyä ja kaada seos ohuena nauhana vaahtoon koko ajan sekoittaen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja kääntele se moussen joukkoon.

Kreemi: Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja Mascarpone keskenään sekaisin tasaiseksi massaksi. Lisää koko ajan vatkaten sulatettu suklaa ja tomusokeri vuorotellen. Vatkaa kuohkeaksi kreemiksi.

2 kommenttia: