keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Hyvää Runebergin päivää

Heti alkuun pitää myöntää, etten ole koskaan aikaisemmin tehnyt Runebergin torttuja. Tämän ohjeen otin Koko Suomi Leipoo -ohjelman sivuilta. Ohjeen mukaan torttuja olisi pitänyt tulla 16 kpl. Itse puolitin ohjeen, koska ajatuksena oli tehdä 6 torttua. En tiedä teinkö jotain pahasti väärin vai oliko ohjeessa painovirhe paholainen, mutta sain taikinan riittämään hädin tuskin neljään vajaaseen torttuun.


RUNEBERGIN TORTTU (6 kpl)

200g voita
40g sokeria
70g fariinisokeria
100g kananmunaa
100g kermaa
200g vehnäjauhoja
70g mantelijauhoja
70g korppujauhoa
5g leivinjauhetta
5g kardemummaa

Lisäksi:
vadelmahilloa
punssia
Pomadaa

1. Vaahdota voi ja sokerit. 
2. Lisää munat yksitellen.
3. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan kerman kanssa. 
4. Annostele taikina runebergintorttuvuokiin. 
5. Paista 175 asteisessa uunissa alatasolla 20-30 min. 
6. Kostuta jäähtyneet tortut paiston jälkeen punssi-sokerivesiseoksella. Itse käytin kostutukseen mantelilikööriä. Koristele vadelmahillolla ja pomadalla.

3 kommenttia:

  1. Näyttävät ja varmasti maistuvat hyviltä!
    Jospa ohje oliki mitoitettu piskuisiin torttuihin.. :) Itsellä oli sama ongelma määrän kanssa (ohje oli kuitenkin eri), sain juuri ja juuri 5 vajaata torttua. Eipähän tule ahmittua liikaa. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Maria.
      Juu, ohje oli varmaankin pienempiin vuokiin tarkoitettu, mutta hyvin tuli suut makiaksi noistakin :)

      Poista
  2. Kauniin näköisiä! Itse tein myös tuolla samalla ohjeella niin ikään puolikkaan taikinan ja sain juuri ja juuri 6 kpl. Eli tosiaan taitaa olla painovirhe ohjeessa, kuten omaankin blogiini kirjoitin. :)

    VastaaPoista