torstai 31. heinäkuuta 2014

Angry Birds Star Wars kakku

Tätä kakkua tehdessä nälkä kasvoi syödessä ja kakun viimeistelyssä alkoi jo näkyä "kisaväsymys". Meidän juniorin synttäreiden kakkuteemana oli Angry Birds Star Wars. Kakkua varten etsittiin yhdessä "muutama" kuva netistä, mitkä Leevi halusi kakkuun. Alakakku on styroksia ja halkaisijaltaan 30 cm. Styroksin päällä kaikki on syötävää eli seuraava kakku on halkaisijaltaan 20 cm ja päällimmäinen kakku 15 cm. Kakun huipulla on riisimuromassasta tehty Death Star. Kaikki koristeet on sokerimassaa. Tuntui, että kakkua tehtiin kuin Iisakin kirkkoa ja monta kertaa vieressä istui pieni tarkkailija, joka "ohjasi" äitiä ettei mikään osa valituista kuvista unohtunut kakusta...

Kakuissa on täytteenä mustikka- ja vaniljamousset tuoreilla vadelmilla. Sininen kakku on vaahtokarkkimassaa ja yläkakku mustaa sokerimassaa. Massojen alla marenkikreemi. Helteinen ja kostea ilma hieman lisäsi haastetta, mutta loppujen lopuksi saatiin kakku kasaan.

HALI JA RUTISTUS MEIDÄN ESKARILAISELLE
ONNEA LEEVI 6Sitten alimmaisena olevan styroksikakun koristekuvat, joita nyt katsellessa tulee melkein hiki... Olipas urakka ja täytyy myöntää, että puolessa välissä alapohjan koristelua meinasi usko loppua ja tuntui, että koristeltava pinta vaan jatkui ja jatkui...


Suolaiseksi kastamiseksi kokeilin ensimmäistä kertaa broilerivoileipäkakkua, joka kyllä sai mukavasti kehuja.


Cake Popsit on jotain pöllön ja avaruusolion välimuotoja.Kokeilin ensimmäistä kertaa kaksivärisiä macaronseja, joiden värit jäi tosi valjuiksi kun käytin tomuväriä. Ihan hauska idea, kun käyttää voimakkaampia värejä.3 kommenttia:

 1. Kakusta tuli ihan älyttömän hieno! Todella upeat pienet, tarkat yksityiskohdat alimmaisessa kakussa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marsispossu :) Oli mukava kun sai rauhassa koristella alapohjan. Oikean kakun koristelu näin kuumalla ja kostealla on melko haastavaa kun massapinta alkaa melko nopeasti "hikoilla" jolloin varsinkin maalaaminen vaikeutuu. Olisi ihanne jos olisi niin suuri kylmiö jossa pystyisi suorittamaan pikkutarkat koristelut.

   Poista
  2. Isolle kylmiölle olisi kyllä käyttöä! :)

   Poista