Focaccia
7 dl vehnäjauhoja
3.5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
0.5 dl oliiviöljyä
miniluumutomaatteja siivutettuna
Liota suola ja hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja oliiviöljy.
Vaivaa taikinaa kulhossa ainakin 10 min. Peitä kulho liinalla ja kohota taikinaa n. 20 min.
Taputtele taikina oliiviöljyllä valeltuun uunivuokaan noin sentin paksuiseksi levyksi.
Penslaa leipä reilulla oliiviöljyllä. Painele pintaan haluamasi täytteet. Ripottele päälle sormisuolaa ja halutessasi tuoretta rosmariinia.
Paista leipää 225 asteessa n.20-25 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.
Kappas vain! Tyttäreni leipoi myös eilen focacciaa :) Innoituksen lähteenä oli myös Koko Suomi leipoo-ohjelma. Meillä käytettiin kuivattua rosmariinia pinnassa, (kun sitä tuoretta ei ollut) mutta oikein maukasta tuli siitä huolimatta. Kaunis paistopinta on sinunkin leivässäsi.
VastaaPoistaKiitos Pipari. Koko Suomi leipoo-ohjelma herättää joka kerta kiinnostuksen kokeilla reseptejä :)
Poista