sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Päärynä-suklaakakku

Tämän reseptin bongasin pikku murusia -blogista. Tein kaksi pientä (halkaisija n.15 cm) kakkua tällä ohjeella. Toisen kakuista vein töihin maisteltavaksi ja toinen koristi meidän kahvipöytää vappuna.




Päärynä-suklaakakku

pohja:

110 g voita
40 g tummaa suklaata
60 g öljyä
180 g vettä
100 g crème fraiche
110 g kananmunaa
130 g sokeria
70 g fariinisokeria
220 g vehnäjauhoja
30 g tummaa kaakaojauhetta
1 rkl vaniljasokeria
n.1½ tl leivinjauhetta
⅔ tl soodaa
ripaus suolaa

- Sulata voi ja tumma suklaa keskenään
- Sekoita yhteen öljy, vesi, crème fraiche, kananmuna sekä sokerit ja yhdistä voi-suklaaseokseen.
- Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muuhun massaan.
- Kaada taikina kahteen voideltuun halkaisijaltaan n.15 cm olevaan vuokaan ja paista 175 asteen uunissa kypsiksi n.30-40 min.
- Kumoa ja anna jäähtyä.

paahtokinuski:

160 g kermaa
140 g sokeria
10 g glukoosia
60 g vettä
n. 2 maustemitta suolaa
2 tl vaniljasokeria

- Kiehauta kerma.
- Mittaa toiseen kattilaan sokeri, glukoosi ja vesi. Kuumenna kovalla lämmöllä kunnes kullanruskeaa.
- Ota kattila liedeltä, kaada sekaan kuuma kerma ja sekoita. 
  Seos kuohuu tässä vaiheessa, joten kannattaa keittää kinuski korkeassa kattilassa.
- Lämmitä seosta tarvittaessa, jotta paahtunut sokeri sekoittuu tasaiseksi kermaan. 
- Mausta suolalla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet kakkkupohjat kolmeen kerrokseen. Laita yhdet pohjakerrokset kahteen eri reunavuokaan ja levitä päälle lämmin kinuski. Aseta päälle toiset pohjat.

päärynähillo:
pursota pohjan päälle hillorenkaat

päärynämousse:
300 g soseutettua päärynää
300 g mascarponea
2 tl vaniljasokeria
8 rkl tomusokeria
5 liivatetta
200 g vispikermaa

- Yhdistä soseutettu päärynä, mascarpone, vaniljasokeri ja tomusokeri.
- Sulata liotetut liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja lisää massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.
- Vaahdota kerma ja kääntele massaan.

Kaada mousse puoliksi molempiin vuokiin ja aseta päälle viimeinen pohjakerros. Laita kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään seuraavaan päivään. Kakut päällystin Flora Vispillä ja koristelin päärynällä ja suklaakiehkuroilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti