Churrot
2½ dl vettä
1½ rkl sokeria
½ tl suolaa
2 rkl öljyä
2½ dl vehnäjauhoja
Paistamiseen öljyä 1 litra.
Päälle sokeria ja kanelia.
- Mittaa kattilaan vesi, sokeri, suola ja öljy. Kuumenna keskilämmöllä, anna kiehahtaa ja ota kattila liedeltä. Sekoita joukkoon jauhot ja sekoita kunnes taikinasta tulee kiinteä pallo. Laita taikina pursotinpussiin (itse käytin tyllana suurta tähtityllaa).
- Kuumenna öljy (7-10 cm kattilan pohjalla) n.190 asteeseen
- Pursota n.10 cm pätkiä ja leikkaa saksilla. Paista kypsiksi ja öljystä ottamisen jälkeen valuta talouspaperin päällä ylimääräinen öljy pois. Pyörittele tangot sokeri-kaneli -seoksessa ja nauti rapeista herkuista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti