torstai 9. tammikuuta 2014

Tähtikakku

Pienten kerroskakkujen sarja jatkuu... eli kyseessä on taas pienen pieni kakku; alapohjan halkaisija n. 15 cm ja yläpohja n. 10 cm. Täytteenä alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen mangohillo ja appelsiinimousse. Vaahtokarkkikuorrutteen alla marenkikreemi. Koristeena oleva kukka on tehty yksittäisistä sokerimassalehdistä, joissa on tukena rautalanka. Tähtikoristeet sokerimassaa ja pursotukset pikeeriä. Kakun piti kestää kuljetusta, joten laitoin koko kakun läpi kulkevan bambutikun tukemaan kakkua, yläkakun pohjana on ohut pahvi.

Näin kuvasta katsoen kakku näyttää hyvin "syyttömältä", mutta tekovaihe oli yhtä tuskaa ja suunnitelmien muuttamista. Koskaan ei ole ollut näin hankalaa tapausta. Yleensä ongelmatapauksissa pystyy tilanteen pelastamaan muutamalla muutoksella, mutta tämän kakun suhteen jouduin lopuksi uusimaan koko alakakun. Hylkyyn mennyt alakakku löysi uuden elämän täysin tuunattuna minun omana syntymäpäiväkakkuna, josta jossakin välissä postailen kuvan blogiin.  Eniten jäi harmittamaan se, ettei kakku ollut sitä mitä sen piti olla, mutta onneksi se oli loppujen lopuksi ollut ihan syötävää. Niin ja se pysyi pystyssä...Kukkalehtien reunojen pieni värilisä antaa mukavasti kukalle syvyyttä.

7 kommenttia:

 1. Voi kuinka kaunis! Ja tosiaan ihan syyttömän näköinen :D Tuo kukka on ihana, miten saitkin noin ohuita terälehtiä tehtyä!

  VastaaPoista
 2. Todella kaunis! Tuo kukka on kyllä upea. Usein pieniä kakkuja on vaikeampi tehdä kuin isoja. Hyvältä kuitenkin näyttää, vaikeudet ei näy päälle päin. :D

  VastaaPoista
 3. Kiitos :)
  Käsittelin lehdet hieman liian ohuiksi, joten oli haastetta saada rautalankat pysymään lehden sisällä...

  VastaaPoista
 4. Oih miten kauniit värit koristeessa ja kaunis kukka!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Henna. Ruskea kuuluu omiin lempiväreihini, joten aina kun on mahdollisuus niin kakusta löytyy ruskeaa. Vaaleanpunaisen ja -sinisen kanssa ruskea sopii vaan niiiiin tosi hyvin :)

  VastaaPoista
 6. Hei, löysin blogiisi vasta nyt. Mutta älä syytä asiasta lenkkikaveriasi.. ;) Ja kiitos vielä kerran meidän kaikkien puolesta, tämä kakku oli kyllä tosi hyvää. Kakku oli niin kaunis, ettei sitä olisi malttanut syödä. Ja ne hyvitykset!! Macaronit suorastaan sulivat suussa. Olet todella taitava. Tämän kakun koristeet on minulla edelleen tallessa, niitä ei ole voinut heittää pois. Ne on niin kauniit ja niissä on 10v muistot. - Sirpa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sirpa kauniista sanoista :) Tosi mukava kuulla, että kakku maistui, vaikka ei ollutkaan sitä mitä sen alun perin piti olla. Tämän kakun tulen varmaankin muistamaan aina, koska tekemisessä meni mönkään niin moni asia että kauhulla muistelen vieläkin... Opetuksena kuitenkin tämän jälkeen on pakkasesta löytynyt aina varapohja ja jääkaapista täytevärkkejä, jos tulee vastaavanlainen tapaus uudestaan vastaan.
   Mukavat jatkot teidän Naperopiirille, josko sitten seuraavaksi tehdään 20 v kakkua...

   Poista