sunnuntai 28. joulukuuta 2014

Vanhoja päivityksiä

Joulut on juhlittu ja uuden vuoden alkamista odotellaan. Vanhoja päivityksiä yritän kiriä kiinni ennen vuoden vaihtumista, joten tässä jotain. Itsenäisyyspäivänä maisteltiin valkosuklaa-mustaherukkajuustokakkua ja tuulihattuja kahdella eri suolaisella täytteellä.



Mielettömän hyvän valkosuklaajuustokakun ohje löytyy Marian Herkkupuoti blogista.


Suolaiset tuulihatut

tuulihattumassa:
2 dl vettä
75 g voita
1½ dl vehnäjauhoja
3 munaa

savuporotäyte:
100 g savuporoa
1 dl ranskankermaa
100 g tuorejuustoa
1½ rkl raastettu piparjuuri
2 rkl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl kermaa
mustapippuria

aurajuustotäyte:
2 dl kermaa
200 g mangotuorejuustoa
100 g aurajuustoa murustettuna

Kiehauta vesi ja voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää kiehuvaan seokseen kerralla kaikki vehnäjauhot koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Keitä seosta vatkaten, kunnes se irtoaa kattilan reunoista. Anna taikinan jäähtyä ja lisää sitten munat yksitellen joukkoon voimakkaasti sekoittaen. Levitä leivinpaperi pellille ja pursota taikinasta noin ruokalusikallisen kokoisia nokareita. Paista 225 asteessa noin 20 minuuttia. Älä avaa uuniluukkua kypsymisen aikana, sillä tuulihatut lässähtävät helposti. Paistamisen jälkeen anna tuulihattujen jäähtyä kunnolla.

Savuporotäyte: Hienonna savuporo. Notkista tuorejuusto ja ranskankerma sekaisin, lisää sekaan hienonnettu savuporo ja piparjuuri, ruohosipuli sekä lehtipersilja. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää savuporomassaan. Mausta mustapippurilla.

Aurajuustotäyte: Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää notkistettu tuorejuusto ja lopuksi kääntele joukkoon murustettu aurajuusto.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti