torstai 21. lokakuuta 2010

Death Note -kakku


Tämä kakku lähti matkaan, kun käytiin naapurissa kummitytön syntymäpäivillä. Toivomuksena oli Death Note aiheinen kakku. Älkää vaan kysykö mitään tarkempaa selvitystä tuohon aiheeseen. Sen verran olen ymmärtänyt, että japanilaiseen mangaan liittyvä juttu tuo on ja yhden henkilön nimi on L. Toivottavasti ei pahasti mennyt pieleen... Meillä oli pikkupojat aivan kauhuissaan kuinka ruman kakun äiti Riikalle tekee. Tulihan tuosta aika musta, mutta Kick-ruusut oli mageet. Nuo pyörylät kakussa ei aiheiseen liity mitenkään, tein ne tasoittamaan kakun hieman synkkää "imagoa".

Tässä kakussa kokeilin ensimmäistä kertaa valmista mustaa marsipaania. Jotenkin oli kuivanoloista tavaraa. Vaikka kuinka vaivasin ja käytin tomusokeria vähäisessä määrin, niin kuorrute tuppasi halkeilemaan. Tuosta kakun yläreunasta huomaa tuon halkeilun. Toinen ihme juttu oli, että marsipaani ei ottanut kreemiin kiinni, vaan kakkua leikatessa kuorrute kuoriutui erikseen. En tiedä oliko siinä vika, kun kreemi ehti olemaan kakun päällä jonkin aikaa ennen kuorruttamista.

Kahvipöydässä kakkua leikatessa huomattiin, että olinpas sitten spreijannut L-kirjaimen väärin päin. No, kyllähän se noinkin päin L-kirjaimelta näyttää...

Kakku on 6 munan ja täytteenä lakritsi- ja caipirinhamousset. Marsipaanin alla siis sokerikreemi. Ruusut ja ruusun lehdet Kick-karkkia. Spreijaus helmiäistä ja muut koristeet marsipaania.Peilin kautta saa hienosti tuplatuksi työn tuloksia...Ei kommentteja:

Lähetä kommentti